Трамп ініціює додаткове мито на імпорт сталі й алюмінію

Трамп ініціює додаткове мито на імпорт сталі й алюмінію

Укрінформ
З метою підтримки американського металургійного бізнесу президент США Дональд Трамп оголосив про ініціативу ввести додаткові митні збори на імпортовану сталь та алюміній.

Про це він заявив у четвер під час зустрічі з керівниками американських металургійних компаній, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Отже, ми знову відбудуємо наше виробництво сталі, і ми знову відбудуємо наше виробництво алюмінію, - наголосив Трамп, додавши, що для цього будуть введені додаткові митні збори на імпорт. - Двадцять п'ять відсотків для сталі. Для алюмінію це буде десять відсотків. І це триватиме протягом довгого періоду часу".

Читайте також: Від Трампа йде посол США в Мексиці

Він зауважив, що підпише відповідне розпорядження орієнтовно вже наступного тижня. Пізніше Трамп висловив свої міркування з цього на особистій твітер-сторінці.

"Наша промисловість з виготовлення сталі й алюмінію (та багато чого іншого) знищувалася десятиліттями несправедливої торгівлі та збиткової політики з країнами з усього світу. Ми не повинні дозволити нашій країні, компаніям та працівникам більше не отримувати вигоди. Ми хочемо вільної, справедливої та РОЗУМНОЇ ТОРГІВЛІ!", - написав глава Білого дому.

Оголошена Трампом ініціатива одразу призвела до падіння на фондових ринках США. Водночас вартість акцій провідних американських металургійних компаній зросла.

Читайте також: Від Трампа пішла найближча радниця

Нагадаємо: Сполучені Штати імпортують сталь для свого виробництва в кілька разів більше, ніж відправляють на експорт. Крупні партії більш дешевої для американського ринку сталі надходять з Китаю, а також Канади. Загалом же, до Сполучених Штатів постачається метал з понад 100 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-