Від Трампа йде посол США в Мексиці

Від Трампа йде посол США в Мексиці

Укрінформ
Посол США в Мексиці Роберта Джакобсон оголосила про завершення кар'єри через політику Дональда Трампа щодо зупинення угоди про вільну торгівлю та наміри побудувати стіну на кордоні за рахунок сусідньої країни.

Про це повідомило в четвер американське інформагентство Reuters.

"Рішення Джакобсон спричинено тим, що відносини між двома сусідніми країнами перебувають на низькому рівні через загрози Трампа відмовитися від Північноамериканської угоди про вільну торгівлю (NAFTA) і змусити Мексику платити за стіну на кордоні", - зазначає видання.

Читайте також: Президент Мексики передумав їхати до США після розмови з Трампом - WP

Дипломат залишатиметься на посаді ще кілька місяців, уточнюється в повідомленні.

"Після 31 року служби американському уряду я піду з посади для пошуку нових можливостей. Я залишу службу, знаючи, що відносини між США та Мексикою є потужними й важливими. Разом ми сильніші!" - написала дипломат у твітер-повідомленні.

Таким чином Джакобсон, яка очолила посольство в Мексиці в 2016 року після посади помічника держсекретаря США в питаннях країн Західної півкулі, поповнить чималий список дипломатів, які пішли з високих посад в період президентства Трампа.

Читайте також: Заступник Тіллерсона йде з Держдепу після 35 років служби

Звільнення заступника держсекретаря Шеннона, посла Джакобсон, а також помічника держсекретаря Вільяма Браунфілда, "позбавляють американську дипломатію багатьох найбільш досвідчених експертів у регіоні Латинської Америки впродовж найважливішого року виборів у регіоні", зазначає американське інформагентство.

Фото: REUTERS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-