Заступник Тіллерсона йде з Держдепу після 35 років служби

Заступник Тіллерсона йде з Держдепу після 35 років служби

Укрінформ
Кар'єрний американський дипломат, заступник держсекретаря США з політичних питань, якого називають "ходячою енциклопедією", Томас Шеннон оголосив про рішення піти з Держдепу на пенсію після 35 років бездоганної служби.

Про це він заявив у четвер у інтерв'ю американським ЗМІ, у тому числі телеканалу CNN.

"Я вирішив, що настав час відпочити, - зазначив заступник міністра. - Тридцять п'ять років – це довгий час, і я завершив гарний бій".

Звільнення Шеннона, безсумнівно, стане ударом для Державного департаменту, особливо для іноземних представництв, які бачили в ньому послідовність американської політики в період бурхливого становлення Держдепу в перший рік президентства Трампа.

Читайте також: Трамп назвав Росію противником США, поставивши її в один ряд з тероризмом

Державний секретар США Рекс Тіллерсон, зі свого боку, висловив у зв'язку з відставкою досвідченого заступника. Він підкреслив, що Томас Шеннон бачив кожну ситуацію з різних кутів одночасно.

"Тридцять п'ять років досвіду – цього не заміниш за одну ніч", - зазначив Тіллерсон.

Нагадаємо: зовнішньополітичне відомство США впродовж першого року роботи нової адміністрації зіткнулося з масовим звільненням досвідчених дипломатів високого рангу в зв'язку з політикою недооцінення та скорочення дипломатичної служби.

Натомість сам Шеннон зазначив, що прийняв рішення для того, щоби приділити увагу родині та визначити новий напрям занять в подальшому житті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-