Трюдо розкритикував рішення США збільшити митний збір на імпорт сталі

Трюдо розкритикував рішення США збільшити митний збір на імпорт сталі

Укрінформ
Канада вважає неприйнятним намір США збільшити митний збір на імпорт сталі та алюмінію.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розцінюємо накладення будь-яких мит на торгівлю сталлю та алюмінієм між нашими двома державами абсолютно неприйнятним», - сказав Трюдо.

На його переконання, безглуздо розцінювати імпорт канадської сталі до США як загрозу національній безпеці Штатів. «Рівень нашої військової співпраці, об'єднаний захист Північної Америки та спільна робота над широким колом безпекових питань свідчить, що думка про нібито загрозу національній безпеці США від Канади чи канадського алюмінію є безглуздою», - наголосив прем'єр-міністр.

Він додав, що неодноразово висловлював своє занепокоєння із цього приводу керівництву США. «Я кілька разів говорив із цього приводу безпосередньо із президентом, наголошуючи на інтегрованості північноамериканського ринку сталі та алюмінію й нагадуючи про нашу тісну безпекову співпрацю. Я дав зрозуміти, що ми не хочемо підвищення тарифів і будемо й надалі спілкуватися із представниками усіх рівнів влади США, аби вони зрозуміли неприйнятність цієї пропозиції», - підсумував Трюдо.

Як повідомляв Укрінформ, з метою підтримки американського металургійного бізнесу президент США Дональд Трамп 1 березня оголосив про ініціативу запровадити додаткові митні збори на імпортовану сталь та алюміній. 

Це відразу призвело до падіння на фондових ринках США. Водночас вартість акцій провідних американських металургійних компаній зросла.

Читайте також: МВФ розкритикував Трампа за рішення підняти мита на сталь та алюміній

Сполучені Штати імпортують сталі для свого виробництва у кілька разів більше, ніж відправляють на експорт. Великі партії дешевшої сталі надходять із Китаю, а також із Канади. В цілому ж у Сполучені Штати поставляється метал із більш як 100 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-