Експерт розповів про

Експерт розповів про "гостру проблему" Путіна на наступні шість років

Укрінформ
Основним завданням із початком чергового терміну на посаді президента РФ для Володимира Путіна та російських еліт стане пошук наступника нинішнього господаря Кремля. Водночас не виключається варіант зміни конституції.

Таку думку у коментарі журналістам у Брюсселі висловив експерт із зв'язків Росії з праворадикальними рухами у Європі Антон Шеховцов, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Перед Путіним вже стоїть гостра проблема з пошуку наступника. Наявна в Росії система вибудована Путіним для нього самого. Вона вже існує 18 років. Путін не зможе, за конституцією, балотуватися на третій строк після подальшого шестирічного періоду. Йому буде необхідно або шукати заміну, або змінювати конституцію. Він потребує наступника», - вважає експерт.

За словами Шеховцова, сутність системи полягає у тому, що вона є настільки персоналізованою, настільки пристосованою під самого Путіна, що цього наступника знайти буде дуже складно.

«Це буде складно не лише для Путіна, а й для тих еліт, які нині залучені до деякої конкуренції та міжвидової, міжелітної боротьби між собою», - зауважив експерт.

Читайте також: Білий дім прокоментував заяви Путіна про ядерну зброю

Він особливо наголосив на складності знайти саме таку кандидатуру, яка б задовольнила усіх.

«Основним завданням путінської системи буде пошук рішення, щоб виправити помилку цієї системи, де головною засадою є Путін як модератор. Їм треба дуже знайти нового модератора», - вважає Шеховцов.

На його думку, можливо, сам Путін буде задіяний у цьому процесі, а можливо відійде від нього.

Як відомо, вибори президента РФ пройдуть 18 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-