У Росії суд продовжив арешт голови чеченського

У Росії суд продовжив арешт голови чеченського "Меморіалу"

Укрінформ
Суд у Грозному на два місяці продовжив арешт голови чеченського відділення правозахисного центру "Меморіал" Оюба Тітієва.

Про це повідомляється в Telegram-каналі організації.

«Арешт Оюба Тітієва продовжено на два місяці, до 9 травня», - йдеться в повідомленні.

Прохання адвокатів відпустити правозахисника з-під варти на поруки кандидатів у президенти Росії Григорія Явлінського і Ксенії Собчак суд відхилив. Суддя зробив висновок, що Тітієв може сховатися або погрожувати свідкам.

Крім Явлінського, підтримати Тітієва на засідання суду прийшли член президентської Ради з прав людини Леонід Нікітінський і голова комітету "Громадянське сприяння" Світлана Ганнушкіна.

Читайте також: Главу чеченського "Меморіалу" визнали політв'язнем

Як повідомлялося, голову чеченського "Меморіалу" затримали 9 січня, а пізніше заарештували на два місяці за обвинуваченням у зберіганні наркотиків. Правозахисник і його колеги наполягають, що заборонені речовини підкинули співробітники поліції, які проводили обшук і затримання. За словами Тітієва, справа проти нього сфабрикована, а влада Чечні хоче позбутися "Меморіалу" в республіці. Провідні міжнародні правозахисні організації закликали російську владу звільнити Тітієва.

У Генеральній прокуратурі РФ не побачили порушень у діях поліцейських, які затримували Тітієва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-