Меркель не бачить потреби у

Меркель не бачить потреби у "гендерних" змінах національного гімну

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель не бачить жодної потреби змінювати текст національного гімну, будучи цілком задоволеною нинішнім.

Про це заявив у понеділок на брифінгу офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Канцлер дуже задоволена нинішнім гімном і не бачить необхідності у змінах", - сказав Зайберт.

Напередодні уповноважена з питань рівноправності статей у Міністерстві у справах сім'ї, літніх громадян, жінок і молоді Крістін Розе-Мерінг запропонувала внести "гендерні" зміни в текст гімну ФРН, зробивши його "менш чоловічим". Зокрема, чиновник вважає за правильне замінити слово "вітчизна" (Vaterland) на "батьківщина" (Heimatland), слово "по-братськи" (bruederlich) на "відважно" (couragiert).

Читайте також: Меркель обіцяє бути гарним канцлером

Слова тексту вірша "Німеччина понад усе" були написані 1841 року Генріхом Гоффманом фон Фаллерслебеном і покладені на музику Йозефом Гайдном. Гімном став 1922 року, проте після завершення Другої світової війни був заборонений. Заборону, утім, зняли в 1952 році, але з певними купюрами. Після об'єднання двох німецьких держав третій куплет "Пісні німців" став офіційним гімном об'єднаної Німеччини.

У разі, якщо гендерну мотивацію все ж буде враховано, Німеччина стане не першою країною, де буде змінено текст гімну. Зокрема, Австрія це зробила в 2012 році, зовсім недавно - Канада. Ну й Росія перекроїла гімн колишнього СРСР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-