Асад пообіцяв продовжувати наступ, ігноруючи Радбез ООН

Асад пообіцяв продовжувати наступ, ігноруючи Радбез ООН

Укрінформ
Сирійські урядові війська продовжать наступ у Східній Гуті поблизу Дамаска, незважаючи на резолюцію Радбезу ООН, що вимагає запровадити 30-денне перемир’я.

Про це заявив президент Сирії Башар аль-Асад, повідомляє Reuters.

«Ми продовжимо боротися із тероризмом… і операція в Гуті саме і є продовженням цієї боротьби», - сказав Асад.

За його словами, щоденне п'ятигодинне гуманітарне перемир'я, оголошене Росією, та регулярні бойові операції не суперечать одне одному. «Асад наголосив, що урядовим силам вдалося просунутися протягом останніх днів саме під час дії режиму припинення вогню», - пише Reuters.

За інформацією Сирійської обсерваторії із прав людини, наступ урядових сил примусив тисячі місцевих мешканців переміститися углиб контрольованої повстанцями території. «Наступ є одним із найкривавіших у всій війні і, за визначенням однієї із місцевих груп повстанців, є кампанією «випаленої землі», - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Війська Асада захопили чверть території Східної Гути - ЗМІ

Нагадаємо: Східна Гута, підконтрольна силам опозиції і ісламістам, знаходиться під облогою сирійської армії з 2013 року. Починаючи з 18 лютого цей район зазнав масованих бомбардувань, в результаті яких, за даними ООН, загинули близько 600 людей, понад 2000 дістали поранення.

Всього в регіоні проживають приблизно 400 тисяч людей, вони перебувають в тяжкому становищі. Рада Безпеки ООН 24 лютого ухвалила резолюцію про тимчасове припинення вогню в Сирії на термін до 30 днів для доставки гуманітарної допомоги і евакуації поранених, які потребують медичної допомоги. Проте, військових дій проти ряду терористичних організацій це не стосується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-