Війська Асада захопили чверть території Східної Гути - ЗМІ

Війська Асада захопили чверть території Східної Гути - ЗМІ

Укрінформ
Сирійські урядові війська просуваються вглиб передмістя Дамаска Східної Гути і утримують контроль вже над чвертю території регіону.

Про це повідомляє DW.

Як заявив представник урядової армії, військам вдалося витіснити "терористичні угруповання" з поселень на сході і південному сході регіону. Якщо армія Асада просунеться ще на кілька кілометрів вперед, то їм вдасться розділити Східну Гуту на дві частини.

При цьому, за словами глави правозахисної організації "Сирійська наглядова рада з прав людини" (SOHR) Рамі Абдель Рахмана, мова йде про не дуже заселені аграрні райони і декілька міст.

Східна Гута, підконтрольна силам опозиції і ісламістам, знаходиться під облогою сирійської армії з 2013 року. Починаючи з 18 лютого цей район зазнав масованих бомбардувань, в результаті яких, за даними ООН, загинули близько 600 людей, понад 2000 отримали поранення.

Читайте також: Армія Асада захопила 10 відсотків Східної Гути - спостерігачі

Всього в регіоні проживають приблизно 400 тисяч людей, вони перебувають в тяжкому становищі. Рада Безпеки ООН 24 лютого ухвалила резолюцію про тимчасове припинення вогню в Сирії на термін до 30 днів для доставки гуманітарної допомоги і евакуації поранених, які потребують медичної допомоги. Це не стосується, проте, військових дій проти ряду терористичних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-