Єврокомісія вітає рішення СДПН брати участь у

Єврокомісія вітає рішення СДПН брати участь у "великій коаліції"

Укрінформ
Єврокомісія схвалила рішення членів Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), тих, хто проголосував за формування "великої коаліції".

Про це комісар з економічних і фінансових питань П'єр Московісі написав в Twitter, повідомляє DW.

"Вітаю відповідальне і доленосне рішення моїх друзів із СДПН. Тепер Німеччина готова внести свій вклад у посилення Європи", - зазначив Московісі.

Результат голосування СДПН підтримав і віце-голова Єврокомісії Франс Тіммерманс. "Наші товариші однозначно проголосували за "велику коаліцію". За солідарність у ФРН і ЄС!" - заявив Тіммерманс.

Читайте також: Реакція на рішення СДПН щодо коаліції: Меркель чекає на співпрацю

Раніше Єврокомісія спільно з президентом Франції Емманюелем Макроном запропонувала масштабні реформи в Євросоюзі і єврозоні, проте без сформованого німецького уряду процес реалізації цих реформ було відкладено.

Про те, що більшість членів СДПН проголосували за формування "великої коаліції" з блоком Християнсько-демократичного союзу (ХДС) і Християнсько-соціального союзу (ХСС), стало відомо 4 березня. За політичний союз на чолі з канцлером ФРН Ангелою Меркель (Angela Merkel) висловилися 66,02 відсотка рядових соціал-демократів. Всього в голосуванні брали участь майже 380 тисяч членів СДПН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-