Македонія на догоду Греції прибрала статую давньогрецького царя з аеропорту Скоп'є

Македонія на догоду Греції прибрала статую давньогрецького царя з аеропорту Скоп'є

Укрінформ
Македонія прибрала статую давньогрецького царя Александра Великого з головного термінала в міжнародному аеропорту в Скоп'є.

Про це повідомляє АР.

"На знак доброї волі на адресу сусідньої Греції Македонія прибрала з головного термінала свого аеропорту статую давньогрецького воїна-царя Александра Македонського", - йдеться в повідомленні.

Двометрова статуя була розміщена в аеропорту Македонії у 2011 році як подарунок від турецької компанії TAV, яка керує аеропортом.

Читайте також: Влада Македонії вирішила перейменувати аеропорт у Скоп'є

Попередній консервативний уряд Македонії впродовж останніх десяти років встановив чимало статуй Александра Македонського, а також назвав головну автомагістраль країни і аеропорт Скоп'є на його честь, що викликало невдоволення Греції.

Як повідомлялося, Афіни впродовж багатьох років блокували заявку Македонії на вступ до ЄС і НАТО, стверджуючи, що називатися Македонією не можуть одночасно дві території - країна і грецька провінція. Крім того, Афіни також заявляють, що, претендуючи на цю назву, Македонія привласнює частину стародавньої історії Греції.

Читайте також: Македонія хоче врегулювати питання з назвою до саміту НАТО

Напередодні прем'єр-міністр Македонії Зоран Заєв запропонував чотири варіанти назви країни в спробі вирішити багаторічний спір з Грецією: Республіка Північна Македонія, Республіка Верхня Македонія, Республіка Вардар-Македонія і Республіка Македонія.

Читайте також: У Македонії протестували проти перейменування країни

Проте багато македонців не хочуть змінювати назву своєї країни: 28 лютого кілька тисяч осіб вийшли на вулиці в Скоп'є протестувати проти переговорів з Грецією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-