Хакери продовжують атакувати німецькі урядові сайти

Хакери продовжують атакувати німецькі урядові сайти

Укрінформ
Кібератака на урядові сайти ФРН триває.

Про це заявив у четвер голова профільного комітету бундестагу Армін Шустер після екстреного засідання, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Це була справжня кібератака на частину урядових мереж. Цей процес все ще триває, ще триває атака", - визнав Шустер.

Він зазначив, що у зв'язку з цим відкриті дискусії з цього приводу були б просто попередженням нападнику, які йому, нападнику, надавати не слід.

Член комітету Костянтин фон Нотц зазначив, що спецслужби надали "хороші аргументи", чому в останні тижні вони з деяких питань не давали інформацію політикам. "Але все одно абсолютно неприйнятним є те, що лише вчора ввечері ми дізналися про події з повідомлень dpa (інформаційного агентства)", - заявив депутат, назвавши справжньою проблемою те, що інформація доходить до громадськості таким чином, ще до того, як про це були повідомлені відповідні контролюючі органи. Він зажадав пояснень і покарання відповідальних.

Федеральний уряд намагається станом на сьогодні тримати процес під контролем, заявили представники комітету. Повну оцінку збитку дати вони не готові, це було б передчасним. Парламентський комітет буде говорити про це на наступному засіданні.

Нинішня зустріч тривала 2 години. У ній взяли участь представники міністерств внутрішніх справ, оборони і закордонних справ ФРН, а також служб із питань цифровий безпеки.

Читайте також: Німецькі депутати вимагають пояснень від уряду щодо атаки хакерів із РФ

Як повідомляв Укрінформ, напередодні стало відомо, що іноземні хакери потрапили в базу даних федерального уряду і органів безпеки, що раніше вважалася безпечною і даними якої користуються як відомство канцлера, так і міністерства і відомства, бундестаг і бундесрат. Інцидент у даний час розслідується Федеральним управлінням інформаційної безпеки (BSI) та розвідувальними службами, зокрема, розвідкою і контррозвідкою.

Німецькі фахівці вважають, що за нападом стоїть група, яка зламала сервер бундестагу в 2015 році. Йдеться про імовірно підтримувану російським урядом хакерську групу АРТ28. Атаку німецькі спецслужби виявили ще в грудні 2017 року і не виключають, що вона тривала протягом усього минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-