Кібербезпека: до Сенату США внесли законопроект про співпрацю з Україною

Кібербезпека: до Сенату США внесли законопроект про співпрацю з Україною

Укрінформ
До Сенату США внесено дзеркальну версію проекту “Закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки”, схваленого у лютому Палатою представників.

Про це повідомило на своїй сторінці у Facebook Посольство України у США.

 “Двопартійна група американських сенаторів на чолі з демократом Шерродом Брауном та республіканцем Патриком Туумі представила на розгляд Сенату дзеркальну версію проекту “Закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки”, схваленого Палатою представників 7 лютого цього року”, - йдеться у повідомленні.

Документ спрямований на надання допомоги Україні в удосконаленні власної стратегії кібербезпеки, зокрема, що стосується посилення захисту комп’ютерних мереж органів державної влади, зменшення залежності України від російських інформаційних та комунікаційних технологій; сприяння розширенню участі України у програмах обміну інформацією, що пов’язана з проблематикою кібербезпеки, та міжнародних зусиллях з протидії загрозам у всесвітній Інтернет-мережі.

Читайте також: Держдеп має намір створити нову структуру – з питань кіберактивності

У законопроекті підтверджується відданість Сполучених Штатів Америки Хартії про стратегічне партнерство між Україною та США, Будапештському меморандуму про гарантії безпеки, підтримці співробітництва нашої держави з НАТО. 

Для набуття чинності документ має бути підтриманий Сенатом і підписаний президентом США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-