Держдеп вшанував пам'ять Нємцова, закликавши РФ забезпечити основні свободи

Держдеп вшанував пам'ять Нємцова, закликавши РФ забезпечити основні свободи

Укрінформ
США вважають Бориса Нємцова послідовником ідей боротьби за встановлення демократичного правління в РФ й закликають Москву виконати міжнародні зобов'язання щодо забезпечення основних прав і свобод громадян в Росії.

Відповідну заяву поширив у понеділок офіс речника Державного департаменту США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Три роки тому лідер опозиції Борис Нємцов був убитий безпосередньо поблизу Кремля. Як провідний діяч російського демократичного руху, колишній губернатор області в Росії, міністр енергетики, а також віце-прем'єр-міністр, Борис Нємцов присвятив своє життя державній службі, а також прагненню зробити Росію більш вільною та заможною", - зауважили в зовнішньополітичному відомстві США.

Читайте також: Мітинг пам'яті Бориса Нємцова пройшов у Берліні

При цьому в Держдепі підкреслили, що пам'ять про Бориса Нємцова "продовжує надихати російський народ та багатьох інших людей по всьому світу долучатися до важкої, а часом і небезпечної боротьби за справедливий та демократичний уряд".

У Вашингтоні закликали російське керівництво "дотримуватися своїх зобов'язань щодо заохочення та захисту загальних прав людини, включаючи свободу висловлення поглядів, мирних зібрань та свободу об'єднань".

Читайте також: У Києві вшанували пам'ять Бориса Нємцова

Водночас, американська сторона закликала Кремль "забезпечити, щоб усі, хто був причетний до цього злочину, включаючи організаторів й тих, хто віддавав наказ, були притягнуті до відповідальності".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-