У Росії розблокували сайт Навального

У Росії розблокували сайт Навального

Укрінформ
Сайт опозиційного політика Олексія Навального видалено з реєстру забороненої інформації Роскомнагляду.

Це сталося після перенесення на іншу інтернет-платформу розслідування про зв'язки олігарха Олега Дерипаски і заступника глави уряду РФ Сергія Приходька, повідомляє агентство "RNS" з посиланням на прес-службу відомства.

"У зв'язку з рішенням Усть-Лабинського районного суду Краснодарського краю в Єдиний реєстр забороненої інформації були включені дві сторінки вказаного вами сайту. У зв'язку з виконанням адміністрацією інтернет-ресурсу вимог суду ці сторінки в понеділок, 26 лютого, з Єдиного реєстру виключено", — повідомили у відомстві.

Сайт Навального став доступний після того, як були видалені сторінки з розслідуванням про зв'язки бізнесмена Олега Дерипаски і заступника глави уряду Росії Сергія Приходька.

Раніше Навальний оголосив, що після видалення розслідування на сайті уся інформація переноситься на зовнішній ресурс.

Читайте також: Суд у Москві заарештував директора фонду Навального на 10 діб

8 лютого Навальний опублікував розслідування про можливу причетність Сергія Приходька до корупції. Чиновник влітку 2016 року, імовірно, був на яхті Дерипаски і обговорював з ним втручання у вибори президента США. Це стало відомо завдяки Анастасії Рибки - однієї з дівчат, яка була на яхті.

Одразу після публікації розслідування про Приходька і Дерипаска Роскомнагляд зажадав від Навального видалити його на підставі рішення Усть-Лабинського суду Краснодарського краю. Цей суд вніс відеозапис розслідування Навального і його блог у реєстр заборонених сайтів за позовом Дерипаски до Рибки. Розгляд самого позову, як очікується, розпочнеться 1 березня.

Фото: РІА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-