Макрон зізнався, що п’є вино двічі на день

Макрон зізнався, що п’є вино двічі на день

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон розповів, що двічі на день – в обід та ввечері п’є вино.

Таким чином він став на захист виноробства та висловився проти закликів посилення французького законодавства щодо реклами алкогольних напоїв, повідомляє Huffington Post.

"Я п'ю вино на обід і ввечері... Існує проблема охорони здоров'я суспільства, коли молодь все більше призвичаюється до міцного алкоголю або пива, але це не стосується вина", - сказав Макрон під час зустрічі з регіональною пресою.

Він запевнив, що за його президенства жодних обмежень щодо реклами алкогольних напоїв введено не буде.

"До тих пір, поки як я буду президентом, не буде жодної поправки щодо посилення закону Евіна (закон про рекламу алкоголю – ред.)", - наголосив політик.

Реакція президента щодо обмеження реклами алкогольних напоїв була викликана активним обговоренням цього питання останнім часом та звинуваченнями, які звучали від міністра охорони здоров’я Ан’єс Бузін на адресу виробників вина у тому, що вони приховують шкоду, яку насправді завдає їхній продукт здоров’ю споживачів.

Читайте також: У Франції проведуть загальнонаціональний страйк проти реформ Макрона

Під час спілкування з журналістами Макрон також відповів на критику на свою адресу з боку лідера партії "Республіканці" Лорана Вокьє, про те, що президент нехтує інтересами регіонів.

"Я народився в Ам'єні (північ – ред.), а інша частина моєї родини мешкає у Верхніх Піренеях (південь – ред.). Я дуже комфортно почуваюся у всій Франції... Я з провінції, в Париж приїхав лише у віці 16 років", - наголосив президент, підкреслюючи своє провінційне походження.

Нагадаємо, у суботу в Парижі відкривається міжнародна сільськогосподарська виставка Salon International de l'Agriculture, яка триватиме до 4 березня. У відкритті візьме участь президент, прем’єр-міністр працюватиме на виставці три дні наступного тижня.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-