У Франції проведуть загальнонаціональний страйк проти реформ Макрона

У Франції проведуть загальнонаціональний страйк проти реформ Макрона

Укрінформ
Працівники французької залізниці закликають всіх працівників державного сектору до загальнонаціонального страйку для висловлення протесту реформам президента Емануеля Макрона.

Дата проведення протесту збігається з відомим з історії країни «червоним травнем», коли 50 років тому страйк, що розпочався із студентських протестів, призвів до майже повної зупинки економіки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«22 березня працівники залізничного транспорту організовують національний день протесту і будуть захищати державну сферу надання послуг, свої робочі місця та свій статус", - сказав лідер найбільшої у країні профспілки громадського сектору CGT Філіп Мартінес.

Читайте також: Страйк вчителів у Словенії: більшість шкіл закриті

Залізничники закликають долучитися до страйку представників всього державного сектору. Вони мають намір протестувати в першу чергу проти того, що президент Макрон хоче скоротити 120 тисяч робочих місць у державному секторі протягом свого п'ятирічного терміну.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно в країні стався масовий страйк працівників в’язниць, згодом до них долучилися і самі ув’язнені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-