Страйк вчителів у Словенії: більшість шкіл закриті

Страйк вчителів у Словенії: більшість шкіл закриті

Укрінформ
У Словенії залишаються закритими більшість шкіл через 38-тисячний страйк вчителів, які вимагають підвищення середньої заробітної плати.

Про це пише Reuters.

"Ми вимагаємо підвищення середньої заробітної плати для вчителів приблизно на 10 відсотків, оскільки на сьогоднішній день вчителям платять значно менше, ніж іншим з подібним рівнем освіти - лікарям та тим, хто працює у сфері державного управління", - повідомив речник профспілок вчителів SVIZ Санді Модріжан.

Уряд Словенії заявляє, що вимоги щодо підвищення заробітної плати сягають майже 1 мільярд євро та є неприйнятними, оскільки вони не обгрунтовані зростанням продуктивності праці й можуть загрожувати запланованому покращенню бюджетного балансу.

Читайте також: Марина Порошенко відкрила перший інклюзивно-ресурсний центр освіти на Закарпатті

За повідомленням, очікується, що у середу, 14 лютого, близько 15 тис. учителів візьмуть участь у масовій акції протесту в центрі Любляни, аби заявити уряду, що їхня праця недооцінена.

Як повідомлялося раніше, у грудні 2017 року у Словенії співробітники розвідувальної служби влаштували страйк, вимагаючи підвищення заробітної плати та поліпшення умов праці.

Фото: Дзеркало тижня

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-