Трамп пропонує озброїти вчителів

Трамп пропонує озброїти вчителів

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що озброєні вчителі можуть запобігти шкільним стрілянинам, таким як трагедія у Флориді минулого тижня, коли колишній учень розстріляв 17 людей.

Про це повідомляє ВВС.

Трамп підтримав пропозицію посилити систему перевірок охочих придбати зброю.

"Ми будемо проводити дуже суворі перевірки, особливо щодо психічного здоров'я [тих, хто захоче придбати зброю]", - сказав президент США під час конференції в Білому домі, присвяченій насильству з застосуванням зброї, у якій взяли участь вчителі та учні зі школи Марджорі Стоунман Дуглас, де стався напад.

Водночас Трамп підтримав пропозицію, яку раніше висловлювали в Національній стрілецькій асоціації США - дозволити вчителям та іншим працівникам шкіл носити зброю.

"Якби у вас був учитель, який знав би, як поводитися з вогнепальною зброєю, можливо, що він міг би досить швидко зупинити напад", - сказав він.

Президент додав, що пропозиція стосується лише людей, які "добре вміють поводитися з вогнепальною зброєю".

Президент Трамп також розкритикував ідею створення зон навколо шкіл, де буде заборонено носити зброю.

Читайте також: Трамп хоче довести жорстке ставлення до Росії на прикладі "Вагнера" - Bloomberg

"Ми тут, тому що у моєї доньки більше немає голосу. Її вбили минулого тижня, її у нас забрали. Вона отримала дев'ять куль на третьому поверсі. Ми, вся країна, нічого не зробили для наших дітей", - своє обурення президенту висловив Ендрю Поллак, батько вбитої учениці в школі у Флориді.

Чергова стрілянина у школі викликала й іншу дискусію - щодо обмеження права володіння вогнепальною зброєю.

У середу учні та вчителі школи в Паркленд вирушили до столиці штату Флорида Таллахассі, щоб переконати законодавців штату обмежити продаж напівавтоматичної зброї.

Демонстрації на підтримку цієї вимоги також пройшли у Вашингтоні, Чикаго і Піттсбурзі.

Нагадаємо: що в середній школі Stoneman Douglas High School міста Паркленд (штат Флорида) сталася стрілянина. Поліція офіційно повідомила про 17 загиблих і понад 50 поранених.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-