Санкції проти Росії: Саліван сказав, який меседж везе до Європи

Санкції проти Росії: Саліван сказав, який меседж везе до Європи

Укрінформ
Заступник державного секретаря США Джон Саліван закликатиме лідерів країн ЄС не пом'якшувати санкцій проти Росії до повного відновлення територіальної цілісності України.

Про це Саліван заявив під час виступу в Дипломатичній академії при МЗС України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Один з непохитних меседжів, який я зараз везу і передаю союзникам і партнерам у Європі, - це потреба санкцій ЄС, які додаються до американських санкцій. Це дуже важливо. Поки не відбудеться зміна у поведінці російського керівництва", - сказав Саліван.

Він додав, що санкції Сполучених Штатів проти Росії є відповіддю на "дуже погану поведінку" - недотримання Мінських домовленостей, продовження агресії на сході України та анексії Криму.

"Ці американські санкції будуть продовжені", - підкреслив Саліван.

Він зазначив, що спроба налагодити партнерські відносини була підірвана росіянами і в Криму, і на сході України.

"Поки ця поведінка не зміниться, наші санкції залишаться. Це чітка позиція американського уряду", - підкреслив заступник держсекретаря.

Читайте також: США ніколи не погодяться на розмін регіонів України - заступник Тіллерсона

Як повідомлялося, під час свого виступу на Мюнхенській конференції з безпеки глава німецького Міністерства закордонних справ Зігмар Габріель запропонував послаблювати антиросійські санкції у разі досягнення домовленості про розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.

У Християнсько-демократичному союзі (ХДС), який очолює канцлер Ангела Меркель, розкритикували заяви Габріеля щодо поетапного скасування санкцій проти РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-