Верховний суд США не став розглядати посилення контролю за обігом зброї

Верховний суд США не став розглядати посилення контролю за обігом зброї

Укрінформ
Верховний суд США у вівторок відхилив позов проти введеного в Каліфорнії правила щодо 10-денного періоду очікування при купівлі зброї.

Про це повідомляє "Голос Америки".

"Рішення суду підкреслює його небажання включитися в суперечки щодо контролю над обігом зброї, які знову загострила низка епізодів з масовою стріляниною, в тому числі – нещодавня трагедія в школі у Флориді", - пише видання.

Судді також відмовилися розглянути іншу справу стосовно зброї, в якій Національна стрілецька асоціація спробувала оскаржити відмову Каліфорнії знизити мита на продаж зброї, виділивши частину цих коштів на боротьбу з нелегальною зброєю.

Читайте також: Студенти влаштували "лежачий протест" біля Білого дому через стрілянини у Флориді

Організації, які виступають на захист права на зброю, і її власники, спробували оскаржити правило щощдо періоду очікування, наполягавши при цьому, що воно порушує їх право на володіння зброєю, гарантоване Другою поправкою до Конституції. Позивачі вимагали скасування періоду очікування не для всіх, а тільки для тих громадян, які раніше вже володіли зброєю і вже пройшли перевірку біографії.

Напередодні президент США Дональд Трамп підтримав удосконалення перевірок при придбанні зброї.

Читайте також: Трамп підтримує посилення контролю за купівлею зброї в США

Як повідомляв Укрінформ, 17 лютого в Форт-Лодердейлі, штат Флорида, сотні людей влаштували акцію протесту проти закону щодо вільного володіння вогнепальною зброєю після збройного нападу 14 лютого на школу Marjory Stoneman Douglas High School, де 19-річний Ніколас Круз вбив 17 осіб і поранив ще близько 50.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-