Трамп підтримує посилення контролю за купівлею зброї в США

Трамп підтримує посилення контролю за купівлею зброї в США

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп виступає за те, щоб перевірки на федеральному рівні при купівлі зброї в Сполучених Штатах були переглянуті в бік удосконалення.

Про це йдеться в заяві в понеділок речниці Білого дому Сари Сандерс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"В той час, як дискусії тривають і розглядаються зміни (в Конгресі США – ред.), президент підтримує зусилля з удосконалення федеральної системи перевірки документів", - заявила офіційний представник адміністрації президента Трампа.

У цьому зв'язку Сандерс також поінформувала, що глава Білого дому обговорив це питання з авторами відповідного двопартійного законопроекту в Сенаті Джоном Корніном і Крісом Мерфі. Законопроект передбачає, зокрема, забезпечення постійного інформування відповідних органів про психічні відхилення та судимості потенційних покупців.

Читайте також: Школярі проведуть у Вашингтоні акцію проти вільного володіння зброєю

Питання щодо контролю над обігом зброї в США загострилося минулого тижня, після стрілянини в однієї зі шкіл штату Флорида. Як повідомляв Укрінформ, минулої середи в старшій школі Stoneman Douglas High School міста Паркленд сталася стрілянина. Поліція офіційно повідомила про 17 загиблих і кілька десятків поранених. Нападником виявився 19-річний Ніколас Круз, який раніше навчався в цій школі та був виключений через поведінку. 

Як згодом визнали у ФБР, вони не відреагували на повідомлення знайомих Круза про його наміри вчинити стрілянину в школі, про що той навіть писав у соціальних мережах.

Фото: © Ron Sachs/Global Look Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-