Мюллер звинувачує у брехні юриста фірми Skadden, що готувала звіт про Тимошенко - CNN

Мюллер звинувачує у брехні юриста фірми Skadden, що готувала звіт про Тимошенко - CNN

Укрінформ
Спецпрокурор Роберт Мюллер висунув офіційні звинувачення в рамках "російського" розслідування юристу Алекс Ван Дер Зваану, пов'язаному з колишнім консультантом  президентської кампанії Трампа Річардом Гейтсом.

Про це повідомляє CNN із посиланням на джерела.

"Спеціальний прокурор Роберт Мюллер висунув обвинувачення у брехні слідству одному юристу щодо його взаємодії з колишнім помічником кампанії Трампа Ріком Гейтсом у вересні 2016 року", - йдеться у повідомленні.

При цьому уточнюється, що йдеться про Алекса Ван Дер Зваана. Очікується, що він має офіційно визнати свою провину у другій половині вівторка.

Звинувачення стали додатковим свідченням у розслідуванні Мюллера проти колишнього керівника кампанії Трампа Пола Манафорта і його партнера Річарда Гейтса, так само щодо їхньої роботи на пов'язаних з Росією клієнтів.

Ван Дер Зваану також висунуті звинувачення у видаленні файлів електронного листування, які він мав надати офісу спецпрокурора в рамках розслідування.

Читайте також: Розслідування Мюллера знайшло, хто свідчитиме проти Манафорта – ЗМІ

Повідомляється, що юрист надав неправдиві свідчення, зокрема, щодо роботи з міжнародною юридичною фірмою Skadden Arps у 2012 році, яка мала замовлення від уряду часів президентства Віктора Януковича щодо складення звіту для судового процесу над Юлією Тимошенко. У цій справі фігурує і Пол Манафорт.

В офіційному обвинуваченні зазначається, що Ван Дер Зваан мав контакт із Річардом Гейтсом, а також іще однією неназваною особою у вересні 2016 року щодо підготовки так званої української доповіді. На той час Гейтс працював у кампанії Трампа.

Фото: Getty Images/C.Somodevilla

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-