Затриманого за хабарі президента Центробанку Латвії відпустили під заставу

Затриманого за хабарі президента Центробанку Латвії відпустили під заставу

Укрінформ
Підозрюваного у хабарництві главу Банку Латвії Ілмара Рімшевича відпустили з-під арешту під заставу.

Про це повідомляє Associated Press.

Антикорупційне агентство країни звинуватило його в отриманні хабара на суму близько 100 тисяч євро. Латвійський банк заявив, що він впродовж багатьох років брав хабарі, зловживав своєю посадою та був пов’язаний з відмиванням грошей представниками Росії.

Бюро із запобігання і боротьби з корупцією (KNAB) 19 лютого заявило, що жодних формальних звинувачень щодо Римшевича, затриманого поліцією у вихідні, не було висунуто.

Читайте також: Антикорупційне бюро Латвії затримало президента Центробанку країни

Рімшевич відкинув будь-які звинувачення на свою адресу. Наразі він був звільнений з-під варти після взяття на поруки. За даними латвійського видання Delfi, сума застави становить 100 тис. євро.

Тим не менше, прем’єр-міністр країни Маріс Кучинскіс закликав чиновника відмовитися від виконання обов’язків голови центробанку Латвії на час розслідування проти нього.

Нагадаємо: 16 лютого правоохоронці провели обшуки в кабінеті Рімшевича і в його заміському будинку, а увечері 17 лютого глава Банку Латвії після повернення із закордонної поїздки прибув на допит, який завершився вже вночі. Наступного дня чиновника було затримано співробітниками Бюро з боротьби з корупцією.

Ілмар Римшевич є головою центрального банку Латвії з 2001 року, він також є членом Ради правління Європейського центрального банку (ЄЦБ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-