Стрілянина у Флориді: 19-річний нападник придбав десяток гвинтівок за рік

Стрілянина у Флориді: 19-річний нападник придбав десяток гвинтівок за рік

Укрінформ
Нападник на старшу школу Stoneman Douglas у Флориді, який позбавив життя щонайменше 17-ти людей, у свої 19 років самостійно прибав принаймні десять одиниць вогнепальної зброї впродовж року.

Про це повідомив у понеділок із посиланням на джерела в поліції американський центральний телеканал CNN.

"Ніколас Круз постав у понеділок ненадовго перед судом під час позовного процесу, незабаром після того, як джерело в правоохоронних органах повідомило CNN, що 19-річний нападник придбав десять рушниць протягом останнього року", - зазначається в публікації.

Читайте також: Стрілянина у Флориді: поліція розповіла подробиці нападу на школу

При цьому відомо, що принаймні дві одиниці зброї Круз у магазині Gun World у південній Флориді в містечку Дірфільд Біч. Це підтвердив керуючий директор торговельної точки, який зазначив, що продаж був здійснений відповідно до законодавства штату.

Зараз слідчі встановлюють деталі, де і як Круз придбав іншу зброю.

Читайте також: Трамп дорікнув ФБР через пропущені сигнали від стрілка у Флориді

Тим часом повідомляється, що після стрілянини, яку вчинив у школі 19-річний підліток, вбивши 17 людей, четверо поранених продовжують перебувати у важкому стані. Серед них і 15-річний Ентоні Боргес, який отримав п'ять кульових поранень під час інциденту. Ентоні допоміг захистити своїх однокласників, зачинивши двері в клас, однак був поранений у спину та в обидві ноги, коли нападник намагався прорватися до кімнати.

Інцидент, який стався минулої середи в старшій школі Stoneman Douglas у Флориді, знову порушив дискусії навколо серйозної проблеми вільного обігу зброї в США. У деяких штатах 18-річні підлітки можуть вільно купувати напівавтоматичну зброю. Як повідомляв Укрінформ, 19-річний Круз під час нападу мав при собі карабін типу АР-15, а також кілька магазинів з набоями.

Читайте також: Трамп підтримує посилення контролю за купівлею зброї в США

Наразі в американському Конгресі обговорюється новий законопроект, який передбачає, зокрема, забезпечення постійного інформування відповідних органів про психічні відхилення та судимості потенційних покупців зброї в Сполучених Штатах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-