Стрілянина у Флориді: поліція розповіла подробиці нападу на школу

Стрілянина у Флориді: поліція розповіла подробиці нападу на школу

Укрінформ
Нападник, який вбив у старшій школі 17 людей та поранив близько 20, був озброєний напівавтоматичним карабіном AR-15. Він діяв один і добре орієнтувався в школі, після чого здався поліції, яка оточила його в сусідньому районі.

Про це офіційно заявив під час спеціального брифінгу в четвер шериф округу Бровард Скотт Ізраель, розповідаючи подробиці кривавого інциденту, що стався напередодні за 70 км від Маямі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Колишній 19-річний учень Ніколас Круз у середу зайшов до старшої школи Мерджорі Стоунмен Дуглас у містечку Паркленд і відкрив вогонь по учнях і вчителях", - заявив шериф.

За інформацією правоохоронців, нападник діяв самостійно. Інцидент стався близько третьої години дня, після спрацювання пожежної сигналізації, що змусила всіх людей вибігти на вулицю. Нападник спочатку відкрив стрілянину на вулиці, а потім зайшов до приміщення школи, де почав переслідувати учнів та вчителів, що вбігли всередину та намагалися сховатися у приміщеннях. Він добре орієнтувався всередині й потім змішався з натовпом, коли поліція евакуювала всіх з будівлі.

Круз був озброєний рушницею типу AR-15 та мав кілька магазинів з боєприпасами, коли здався офіцерам у прилеглому житловому районі Корал Спрінгс.

За свідченнями поліції, а також його колишнього класного керівника, Круз мав пристрасть до зброї та був виключений зі школи через порушення дисципліни. Щоправда, характер цих порушень не уточнюється.

Читайте також: Стрілянина в школі у Флориді: 17 людей загинули

Очікується, що в четвер відбудеться перше судове слухання у справі нападу, під час якого Крузу будуть зачитані звинувачення у навмисному вбивстві та пораненні багатьох людей.

Поліція попередила, що боротиметься з будь-якими спробами повторення подібної агресивної поведінки в інших школах. При цьому, переслідуватимуться навіть "телефонні жартівники", які повідомлятимуть про хибні погрози.

Стрілянина стала одним із випадків масових убивств в американських школах за останні роки і вісімнадцятим випадком застосування вогнепальної зброї лише за цей рік у школах США.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-