Прем'єр Молдови вважає ОБСЄ ключовим гравцем Придністровського врегулювання

Прем'єр Молдови вважає ОБСЄ ключовим гравцем Придністровського врегулювання

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Павел Філіп вважає, що Організація з безпеки та співпраці в Європі (ОБСЄ) грає ключову роль у питанні Придністровського врегулювання.

Про це повідомили у прес-службі уряду Молдови за підсумками зустрічі в Мюнхені прем'єра з генеральним секретарем ОБСЄ Томасом Гремінгером, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Під час зустрічі з генеральним секретарем ОБСЄ Томасом Гремінгером молдавський прем'єр особливо підкреслив, що ОБСЄ в якості посередника є ключовим партнером у питанні Придністровського врегулювання. Глава молдавського уряду підтвердив зобов'язання Республіки Молдова реалізувати досягнуті раніше угоди у сфері сільського господарства, освіти та телекомунікацій", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Молдові право оголошувати референдум перейде виключно до парламенту

Філіп також підтвердив готовність Кишинева обговорити питання про надання Придністровському регіону особливого статусу у складі Молдови на принципах суверенітету і територіальної цілісності держави.

Філіп і Гремінгер висловилися за подальшу активізацію переговорного процесу по Придністровському врегулюванню як у форматі «1+1» між Кишиневом і Тирасполем, так і в загальноприйнятому форматі «5+2» за участю Молдови і Придністров'я, України, ОБСЄ, Росії, ЄС і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-