Нетаньяху обурений висловлюванням польського прем'єра про Голокост

Нетаньяху обурений висловлюванням польського прем'єра про Голокост

Укрінформ
Глава уряду Ізраїлю Біньямін Нетаньягу назвав "обурливою" заяву польського прем'єра Матеуша Моравєцького на полях Мюнхенської конференції з безпеки про "єврейських злочинців" у зв'язку з Голокостом.

Про це повідомляє DW

"Є проблема з розумінням історії, а також відсутність співчуття до трагедії нашого народу", - написав Нетаньяху у мікроблозі Twitter у ніч на 18 лютого.

Моравєцький у суботу, 17 лютого, на питання ізраїльського журналіста, чи будуть його вважати злочинцем у Польщі після повідомлення про те, що польські сусіди видали його єврейську родину гестапо, відповів: "Звісно, це не карається, коли говорять, що були польські злочинці - так само, як і єврейські, російські, українські злочинці, а не тільки німецькі".

Як інформувалося, на початку лютого президент Польщі Анджей Дуда підписав зміни до закону про ІНП. Водночас він направив документ до Конституційного суду, аби той розтлумачив, чи його положення не суперечать Основному закону. Сумніви глави держави стосуються, зокрема, поправки щодо “українських націоналістів”.

Читайте також: Порошенко про дискусію з Польщею: Політики не повинні займатися історією

Положення нового закону про ІНП викликали протести в Україні та Ізраїлі, а також стурбованість у США та Франції. Зокрема, в Ізраїлі обурення викликало положення закону, яке передбачає покарання для всіх, у тому числі іноземців, за звинувачення, всупереч фактам, поляків та Польської держави в Голокості та злочинах нацистів. В Ізраїлі сприйняли цю поправку як намагання “закрити рота” свідкам Голокосту та їхнім нащадкам і заборонити їм говорити правду про злочини поляків проти євреїв у роки війни. У Польщі відкидають ці звинувачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-