Туреччина пропонує США розмістити в Сирії спільний контингент

Туреччина пропонує США розмістити в Сирії спільний контингент

Укрінформ
Туреччина пропонує США розмістити на території Сирії спільний військовий контингент в обмін на виведення курдських підрозділів із прикордонного з Туреччиною району.

Про це йшлося на зустрічі очільника Держдепу США Рекса Тіллерсона з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом і главою МЗС Мевлютом Чавушоглу, передає ВВС.

"Ми вирішили, і президент Ердоган вирішив, вчора ввечері, що нам потрібно обговорити шляхи виходу. Наші відносини дуже важливі", - сказав Тіллерсон.

Прем'єр-міністр Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Туреччина готова на спільні з США заходи в регіоні, якщо курдські загони народної самооборони підуть із міста Манбіджа.

"Дуже важливо, хто саме буде керувати і забезпечувати безпеку в цих районах. Ми координуватимемо зусилля, щоб відновити стабільність в Манбіджі та інших містах. Ми почнемо з Манбіджа. Після того як загони народної самооборони його залишать, ми разом зі США можемо зробити спільні кроки, засновані на довірі ", - сказав Чавушоглу.

За словами турецького міністра, США і Туреччина створили механізми для майбутніх переговорів, у яких ситуація в Манбідж буде пріоритетом. Перший раунд переговорів має відбутися в середині березня.

Читайте також: США й Туреччина домовились про подальше стратегічне партнерство

Тіллерсон заявив, що США визнають право Туреччини захищати свої кордони, але закликав Анкару утриматися від надто різких кроків. 

З 20 січня турецька армія проводить на території Сирії операцію "Оливкова гілка" проти курдських загонів у прикордонних із Туреччиною районах. 

Фото: Murat Kaynak/AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-