США й Туреччина домовились про подальше стратегічне партнерство

США й Туреччина домовились про подальше стратегічне партнерство

Заява
Укрінформ
США й Туреччина підтвердили намір продовжити стратегічне партнерство у сфері безпеки й оборони.

Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій у п'ятницю офісом речника Державного департаменту США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У дусі нашого давнього союзу ми підтверджуємо нашу відданість розв'язанню невирішених проблем у двосторонніх відносинах. Сторони домовились заснувати цільовий механізм, орієнтований на результат. Цей механізм запрацює не пізніше середини березня", - зазначається в поширеному документі.

При цьому уточнюється, що спільна програма двох країн є глобальною і "включає багато критичних питань". У цьому зв'язку вказується на боротьбу з тероризмом, протидію поширенню зброї масового знищення, довготривалий мир та стабільність на Близькому Сході, в тому числі в Сирії та Іраку, забезпечення енергетичної безпеки та боротьбу з радикалізмом, насильницьким екстремізмом та ісламофобією.

Читайте також: Туреччина звільнила з в'язниці німецького журналіста-"шпигуна"

При цьому американська сторона засудила спробу перевороту, який відбувся в Туреччині 15 липня 2016 року, й висловила повну підтримку демократично обраному уряду Туреччини.

"Турецька Республіка та США, як союзники й стратегічні партнери, знову підтверджують свою взаємну й однозначну прихильність до безпеки та оборони один одного", - наголошується в заяві, поширеній Держдепартаментом США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-