Падіння Ан-148 під Москвою: перед катастрофою пілоти сварилися

Падіння Ан-148 під Москвою: перед катастрофою пілоти сварилися

Укрінформ
Перед катастрофою Ан-148 в Підмосков'ї в кабіні пілотів стався словесний конфлікт.

Про це свідчить запис мовного самописця, повідомляє "Коммерсант" з посиланням на розшифровку розмови.

"Незабаром після зльоту пілоти звертають увагу на критично низькі і відрізняються свідчення швидкості на приладах. Лаючись, вони намагаються вирішити цю проблему, збільшуючи швидкість і нахиляючи літак до землі. Зіткнення з поверхнею відбувається вже під нерозбірливі крики пілотів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Перед катастрофою Ан-148 прилади неправильно показували швидкість

Дані розшифровки свідчать про те, що пілоти так і не зрозуміли, через що виникли спотворені свідчення швидкості на дисплеях і, відповідно, в принципі не могли впоратися з цією критичною ситуацією.

Нагадаємо: літак "Саратовских авіаліній" Ан-148, що виконував рейс № 703 Домодєдово - Орськ, зазнав аварії 11 лютого у Раменському районі Московської області поблизу населеного пункту Степанівське. На борту перебувало 71 людина. Всі загинули.

Читайте також: У районі катастрофи Ан-148 виявили понад 200 фрагментів тіл

Як встановили експерти, при наборі літаком висоти близько 2 тис. м індикатор швидкості у одного з пілотів показував неприпустимо низькі для такої ситуації 200 км/год, а в іншого взагалі залишався на нулі.

При цьому реальна швидкість лайнера становила близько 600 км/год. Екіпаж пішов на різке зниження, щоб набрати, як йому здавалося, швидкість, якої бракувало. В результаті літак врізався в землю.

Читайте також: Катастрофа Ан-148: виявили майже 500 уламків літака

Після аварії літак залишив воронку глибиною близько 2,5 метра. Повідомлялося, що на місці аварії виявили більше 1,4 тисячі фрагментів тіл і близько 500 фрагментів повітряного судна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-