Перед катастрофою Ан-148 прилади неправильно показували швидкість

Перед катастрофою Ан-148 прилади неправильно показували швидкість

Укрінформ
Міждержавний авіаційний комітет (МАК) вважає, що фактором, який призвів до краху літака Ан-148 "Саратовских авіаліній" у Підмосков'ї, могли стати неправильні дані про швидкість польоту на приладах, що могло бути викликано зледенінням.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Попередній аналіз зареєстрованої інформації, а також аналіз аналогічних випадків, що мали місце у минулому, дозволяють припускати, що чинником розвитку особливої ситуації в польоті могли стати неправильні дані про швидкість польоту на індикаторах пілотів, що, у свою чергу, мабуть, було пов'язано з обмерзанням ППД (приймачів повного тиску) при виключеному стані систем їх обігріву", - відзначають в МАК.

Літак "Саратовских авіаліній" Ан-148, що виконував рейс № 703 Домодєдово - Орськ, зазнав аварії 11 лютого у Раменському районі Московської області поблизу населеного пункту Степанівське. На борту перебувало 71 людина. Всі загинули.

Читайте також: В оперативному штабі змінилася версія аварії Ан-148

Після аварії літак залишив воронку глибиною близько 2,5 метра. Повідомлялося, що на місці аварії виявили більше 1,4 тисячі фрагментів тіл і близько 500 фрагментів повітряного судна.

Фото: twitter.com/martin_camera

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-