У Росії почали блокувати інтернет-ресурси Навального

У Росії почали блокувати інтернет-ресурси Навального

Укрінформ
У Росії Роскомнагляд почав блокування блогу політика Олексія Навального. Там була опублікована текстова версія розслідування про заступника голови уряду Росії Сергія Приходька і мільярдера Олега Дерипаску.

Про це повідомляє сам Навальний у Twitter.

«Роскомнагляд почав блокування https://navalny.com/ на вимогу Дерипаски. Через окремих провайдерів сайт ще відкривається, але це тимчасово», - пише Навальний.

Раніше 8 лютого Навальний опублікував розслідування про можливу причетність Приходька до корупції. Чиновник влітку 2016 року, імовірно, плавав на яхті Дерипаски й обговорював з ним втручання у вибори президента США. Це стало відомо завдяки Анастасії Рибці - одній з дівчат, яка була на яхті.

Роскомнагляд вимагав від Навального видалити публікації про Приходька і Дерипаску на підставі рішення Усть-Лабінського суду Краснодарського краю. Цей суд вніс відеозапис розслідування Навального і його блог в реєстр заборонених сайтів за позовом Дерипаски до Рибки. При цьому розгляд самого позову, як очікується, почнеться тільки 1 березня.

Читайте також: У московський штаб Навального прийшли прокремлівські "клоуни" - активіст

Інстаграм у ніч з 14 на 15 лютого на вимогу Роскомнагляду видалив пости Рибки про Дерипаску. Відеозапис розслідування Навального в YouTube ще доступний. Раніше на вимогу влади публікації про причетність Приходька до корупції видалили російські ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-