У Німеччині громадський транспорт може стати безкоштовним

У Німеччині громадський транспорт може стати безкоштовним

Укрінформ
Німецька влада змушена думати над введенням безкоштовного проїзду в громадському транспорті в окремих містах у відповідь на вимогу Брюсселя підвищити якість повітря.

Це підтвердив у середу на брифінгу офіційний представник уряду Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Я можу підтвердити, що чинний федеральний уряд знову направив Європейській комісії лист, в якому мова йде про подальші короткострокові ефективні заходи з метою скорочення рівня викидів вуглекислого газу. ЄК в даний час перевіряє ці пропозиції ... і має відреагувати », - повідомив Зайберт.

Читайте також: Берлін пообіцяв підтримку у відновленні Іраку

При цьому представник Меркель визнав, що Німеччина «не може просити, щоб в Брюсселі почекали, коли в країні буде нарешті сформовано новий уряд». За його словами, вимога термінова і це буде відповідальністю ще чинного уряду. Майбутньому уряду доведеться виконувати програму «Чисте повітря 2017-2020» і займатися питаннями фінансування запропонованих заходів.

На даному етапі їх мають обговорити на рівні комун в федеральних землях. Список міст, де їх буде введено, де буде випробувана така модель, поки не визначений. За словами представника транспортного міністерства, це повинно бути 5 міст.

Читайте також: Укрзалізниця підніме ціни на квитки уже у квітні

Раніше ЗМІ повідомили, що цими містами стануть Бонн, Ессен, Херренберг, Ройтлинген і Маннхайм.

Зайберт повторив позицію уряду ФРН, який «прагне в німецьких містах чистого повітря і хоче уникнути введення заборон» на користування дизельним транспортом. Уряд переконаний, що зможе  своїми кроками зробити внесок в загальну справу скорочення викидів.

Якщо влада Німеччини не виконає вимогу ЄК, вона загрожує Європейським судом. Лист на ім'я єврокомісара Кармену Велла з пропозиціями направили міністри довкілля Барбара Хендрікс, транспорту Крістіан Шмідт і шеф канцелярії Петер Альтмайєр. Мета пропозицій - скоротити на вулицях число приватних автомобілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-