У Берліні прокоментували прохання Саакашвілі про підтримку

У Берліні прокоментували прохання Саакашвілі про підтримку

Укрінформ
У керівництві Німеччини взяли до відома заклик екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі до канцлера ФРН, але незалежно від цього продовжуватимуть підтримувати Україну у відновленні миру на її території та проведенні реформ.

Про це кореспондентові Укрінформу заявили у відомстві канцлера ФРН у відповідь на прохання прокоментувати останні заяви Саакашвілі.

«Федеральний уряд прийняв до відома заяви пана Саакашвілі. Незалежно від цього уряд продовжує інтенсивно працювати - як і протягом багатьох років – над вирішенням конфлікту на сході України, а також - в рамках ЄС та G7 – за підтримки курсу реформ в Україні», - зазначив представник уряду.

Саакашвілі, якого напередодні депортували у Польщу, через німецьке видання Bild звернувся до «Європейського союзу і особливо до канцлера Ангели Меркель» з проханням про підтримку.

Він виклав обставини свого затримання в Києві і видворення у сусідню країну і заявив, що «за цією акцією стоїть корумпований український Президент Порошенко».

Читайте також: Саакашвілі розказав про свої "європейські" плани

«Якщо ЄС і насамперед канцлер Ангела Меркель щось нарешті не зроблять, Україна буде зруйнована», - заявив Саакашвілі, який переконаний, що український лідер переслідує його за боротьбу з корупцією. Саакашвілі пообіцяв повернутися в Україну.

Як повідомлялося, в липні 2017 року Саакашвілі указом Президента України був позбавлений українського громадянства.

10 вересня 2017 року Саакашвілі потрапив на територію України з Польщі, не пройшовши прикордонного контролю. У вересні суд визнав Саакашвілі винним в незаконному перетині кордону України. Крім того, суд відмовив Саакашвілі в позовних вимогах до Державної міграційної служби у визнанні його біженцем.

12 лютого 2018 року військовослужбовці Держприкордонслужби і представники Державної міграційної служби України затримали Саакашвілі в Києві і видворили до Польщі як особу, яка незаконно прибула з території цієї країни 10 вересня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-