Австралія допоможе Тонга подолати наслідки циклону

Австралія допоможе Тонга подолати наслідки циклону

Укрінформ
Уряд Австралії надасть гуманітарну допомогу Королівству Тонга, яке постраждало від тропічного циклону “Гіта”.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ Австралії.

“Наші думки зараз - з людьми Тонга. Співробітники австралійської дипмісії на Тонга контактують з місцевою владою для забезпечення якнайкращої координації щодо надання підтримки постраждалим внаслідок циклону та подолання наслідків стихії”, - йдеться у заяві очільниці зовнішньополітичного відомства країни Джулі Бішоп, розміщеній на її офіційному веб-сайті.

Читайте також: Міністр оборони Британії обговорив з австралійськими колегами російську загрозу

Зокрема Австралія виділила близько 350 тисяч доларів на засоби першої необхідності, включаючи тимчасове житло, комплекти для кухні та гігієни тощо для понад 2 тисяч постраждалих внаслідок лиха.

Також, у рамках відновлювальних заходів, Австралійські сили оборони та Королівські ВПС надаватимуть сприяння з екстреного транспортування, організації водопостачання, прибирання уламків тощо.

Окрім того уряд Австралії надіслав у зону стихійного лиха своїх кризових спеціалістів, які допомагають в координації реагування, та медекспертів, котрі займаються спільною оцінкою медичних потреб.

Читайте також: Циклон зруйнував будівлю парламенту у королівстві Тонга

Як повідомляв Укрінформ, днями тропічний циклон “Гіта”, якому присвоїли 4-ту категорію, завдав серйозної шкоди узбережжю Королівства Тонга (острівна держава у Тихому океані), внаслідок чого уряд Тонга оголосив надзвичайний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-