З початку агресії РФ Польща прийняла мільйони українців - Моравецький

З початку агресії РФ Польща прийняла мільйони українців - Моравецький

Укрінформ
Польща прийняла “мільйони українців” після того, як Росія напала на Україну, тим самим долучившись до до гарантування безпеки на східному фланзі ЄС.

Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, перебуваючи з візитом у Лівані, інформує РАР

“Після атаки Росії на Україну ми прийняли мільйони українців. Більшість з них, звичайно, це - трудові мігранти. Однак до нас прибули також українці зі східних регіонів країни, яку атакувала Росія”, - заявив Моравецький.

Він додав, що таким чином українці в Польщі “знаходять свою домівку, нове місце для життя”.

За словами польського прем’єра, приймаючи українців, Польща показує ЄС, що “дбає про безпеку на східному фланзі, на східному кордоні Спільноти”.

Водночас Моравецький зазначив, що безпеку на Близькому Сході, Північній Африці, у Лівії та Сирії можна гарантувати, насамперед, надаючи допомогу на місці.

“Треба допомагати таким чином, щоб ці люди могли залишатися у своїх домах, відбудовували своє житло”,- зазначив польський прем’єр.

Під час візиту до Лівану Моравецький задекларував, що Польща виділить 10 млн доларів на будівництво будинків для сирійських біженців у цій країні. 

Читайте також: Садовий вважає, що Польща перегляне своє рішення щодо "історичного” закону

За приблизними оцінками, в Польщі зараз перебувають до мільйона трудових мігрантів з України.

Як повідомлялося, за даними Посольства України в Польщі, упродовж 2016-2017 років загалом лише 88 українців отримали статус біженця, а 239 громадян України отримали статус особи, яка потребує додаткового захисту. У Польщі вже не вперше високопосадовці називають сотні тисяч трудових мігрантів з України, які платять податки і соціальні відрахування, біженцями, котрі перебувають на повному утриманні держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-