Трюдо – про NAFTA: Канаду не вдасться примусити приєднатися до поганої угоди

Трюдо – про NAFTA: Канаду не вдасться примусити приєднатися до поганої угоди

Укрінформ
Канада радше погодиться на припинення існування Північноамериканської угоди про вільну торгівлю (NAFTA), ніж пристане на невигідні умови оновленого договору.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам відомо, що є можливість досягти прогресу в питанні торговельної угоди, але ми також знаємо, що нас не вдасться примусити приєднатися до поганої угоди. Повна відсутність угоди може бути кращим варіантом для Канади, ніж погана угода", - сказав Трюдо.

Однак він наголосив, що розірвання угоди про вільну торгівлю, що діє між Канадою, США та Мексикою, призведе до економічних втрат усіх трьох країн.

"Навіть якщо в теорії й існує можливість для досягнення кращої угоди у довготерміновій перспективі, то в осяжному майбутньому відсутність NAFTA означатиме втрату робочих місць багатьма родинами та страждання, що у політичному плані буде значно гіршим", - зауважив глава уряду Канади.

За його словам, учасники перемовин стосовно оновлення NAFTA намагаються знайти її найбільш вигідний варіант. "Проблема, що постає перед нами, це не просто наявність угоди або її відсутність. Йдеться про те, як нам зробити так, аби вигоду отримали наші громадяни та робітники, які не відчувають, що їх належним чином підтримували протягом минулих років", - підсумував Трюдо.

Читайте також: Трюдо переконаний, що Трамп не припинить вільну торгівлю з Канадою

Як відомо, Північноамериканська угода про вільну торгівлю (North American Free Trade Agreement, NAFTA) була укладена між Мексикою, США та Канадою у 1994 році. Вона досі є найбільшою в світі регіональною зоною вільної торгівлі, з населенням в 478 млн. чоловік і сукупним ВВП у розмірі $20,7 трлн, тобто близько 30% світового ВВП.

Перемовини про перегляд умов цієї угоди були розпочаті з ініціативи президента США Дональда Трампа. Минулого тижня без суттєвого прогресу завершився їх шостий раунд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-