США вимагають від Росії натиснути на Асада, щоб установити перемир'я��

США вимагають від Росії натиснути на Асада, щоб установити перемир'я

Заява
Укрінформ
Офіційний Вашингтон висловив занепокоєння долею цілих регіонів у Сирії, які потерпають від дій режиму Башара Асада та бомбардувань російської авіації. 

Про це йдеться в офіційній заяві речниці Державного департаменту США Хезер Науерт, поширеній у четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати вкрай стурбовані ескалацією насильства у Ідлібі, у передмістях Дамаска в Східній Гуті та інших районах Сирії, які перебувають під загрозою з боку нинішнього режиму та російських авіаударів", - наголошується в документі.

У заяві підкреслюється, що США "приголомшені" нещодавніми повідомленнями про "використання хімічної зброї режимом Асада, а також посиленням бомбардувань", у результаті яких за останні 48 годин загинули десятки цивільних. Крім того, в документі йдеться про напади на цивільну інфраструктуру, включаючи лікарні, що призводить до збільшення кількості біженців. "Ці напади мають бути припинені негайно", - наголосили в Держдепі.

Читайте також: Сили Асада нанесли авіаудар під Дамаском: 36 загиблих, більше 100 поранених

Американське зовнішньополітичне відомство також висловилося на підтримку заклику ООН щодо припинення бойових дій упродовж наступного місяця для забезпечення доставки гуманітарних вантажів та невідкладної медичної евакуації понад 700 мирних жителів з району Східна Гута. 

"Росія має використати свій вплив на Дамаск, щоб сирійський режим негайно дозволив ООН поставити життєво важливу допомогу", - наголошується в заяві.

США також закликали всі сторони "забезпечити безумовне зменшення насильства та безперешкодний гуманітарний доступ для подолання гуманітарної катастрофи, яка виникла в результаті жорстоких нападів режиму Асада на ці райони".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-