Росія відкрито втручається у політичні процеси в Молдові - декларація

Росія відкрито втручається у політичні процеси в Молдові - декларація

Укрінформ
Парламент Республіки Молдова ухвалив декларацію, в якій засуджується відкрите втручання Російської Федерації у політичні процеси в державі.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Образливі заяви на адресу нашої країни та її громадян, блокування експорту молдавських виробників продукції, переслідування російськими правоохоронними органами політичних персон і офіційних осіб Республіки Молдова, включаючи представників парламенту і уряду, є недружніми та провокаційними і свідчать про відкрите втручання Москви в політичні процеси країни», - йдеться в документі.

Молдавські парламентарі також висловлюють стурбованість недемократичною та відкритою підтримкою з боку Росії окремих політичних партій лівої орієнтації, намагаючись вплинути на результат парламентських виборів, що відбудуться в Молдові восени 2018 року.

Читайте також: Джордж Буш-молодший звинуватив Росію у втручанні в американські вибори

Підкреслюється також, що мета ухваленої Декларації - убезпечити інформаційний простір Республіки Молдова.

У документі парламентарі закликають владу РФ до конструктивного й рівноправного діалогу, який може привести до розблокування ситуації, що склалася.

Декларацію було ухвалено у відповідь на оприлюднену раніше заяву російської Держдуми, в якій депутати закликають до розірвання всіх контрактів на ретрансляцію програм російського телебачення на території Молдови. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-