Найскромніший серед кандидатів: чому Путін

Найскромніший серед кандидатів: чому Путін "випирає" з бюлетеня

Фото
Укрінформ
Центральна виборча комісія Росії затвердила бюлетень для голосування на президентських виборах у березні 2018 року.

Фотографію бюлетеня опублікувала у своєму Telegram газета "Ведомости" .

У бюлетені вказано вісім кандидатів: Сергій Бабурін, Павло Грудінін, Володимир Жириновський, Володимир Путін, Ксенія Собчак, Максим Сурайкін, Борис Тітов і Григорій Явлінський. 

Опозиціонер Олексій Навальний, якому заборонили брати участь у виборах, так прокоментував опублікований бюлетень: «Навіть просто зовнішній вигляд бюлетеня і його верстання ще одна причина не ходити на вибори. Це ж просто сором. Перевибори Путіна. Не беріть участі в цьому. Бойкот. Страйк виборців».

З офіційної точки зору бюлетень відповідає вимогам російського законодавства: прізвища кандидатів розташовані в алфавітному порядку, поруч з ними вказані необхідні відомості - де і ким працює кандидат, а також хто його висунув в президенти. Але якщо подивитися на результат, стає очевидним, що "дехто" виділяється поміж інших кандидатів. Зображення бюлетеня поширюють у соцмережах.

«Усе чітко за законом, у нього просто посада коротко називається, а у всіх довго. Так вийшло, більше нема чого писати», - таке пояснення голови ЦВК РФ Елли Памфілової цитує Медуза.

Читайте також: Лист Януковича: Наливайченко припускає, що Путін хотів світу "замилити очі"

Вибори президента Росії призначено на 18 березня. Першим для участі в них зареєструвався лідер ЛДПР Володимир Жириновський, після нього - висунений від КПРФ Павло Грудінін. Обоє звільнені від збирання підписів як представники парламентських партій.

6 лютого ЦВК зареєструвала кандидатом чинного президента Росії Володимира Путіна. У середу посвідчення кандидатів видали Сергію Бабуріну, який балотується від "Російського загальнонародного союзу", представникові "Партії Росту" Борису Тітову і висуванцеві від партії "Яблуко" Григорію Явлінському. Останніми були зареєстровані Ксенія Собчак від партії "Громадянська ініціатива" і Максим Сурайкін від "Комуністів Росії".

Карикатура: Sergey Elkin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-