Лист Януковича: Наливайченко припускає, що Путін хотів світу

Лист Януковича: Наливайченко припускає, що Путін хотів світу "замилити очі"

Укрінформ
Росія демонстрацією у Радбезі ООН листа екс-президента Віктора Януковича до президента РФ Володимира Путіна з проханням ввести війська намагалася представити ситуацію в Криму як внутрішньоукраїнський конфлікт.

Про це заявив екс-глава СБУ Валентин Наливайченко у середу під час допиту в Оболонському райсуді у справі про держзраду Януковича, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для того, щоб створити видимість для міжнародної спільноти, що це нібито внутрішньоукраїнський конфлікт або щось інше, аніж те, що відбулося насправді - окупація та агресія. Ось з якою метою, на моє переконання, були намагання використати цей лист російською стороною", - сказав Наливайченко, відповідаючи на запитання прокурора, чому, на його думку, Росія продемонструвала цей лист на засіданні Радбезу ООН.

Читайте також: ФСБшники в 2014 році висунули ультиматум керівникам СБУ в Криму - Наливайченко

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Одним із головних доказів у справі про держзраду є лист Януковича до Путіна з проханням ввести війська в Україну, який Росія під час засідання Ради безпеки ООН 3 березня 2014 року представляла як офіційний документ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-