НАТО створює нові командні центри

НАТО створює нові командні центри

Укрінформ
Місцем розташування нового командного центру НАТО, який відповідатиме за військову логістику Альянсу, має стати Німеччина. Ще один центр мають створити у США.

Про це повідомляє Deutsche Wellе з посиланням на dpa.

"Новий плановий та командний центр НАТО має з'явитися цього року у Німеччині, повідомляє у четвер, 8 лютого, новинна агенція dpa. Це один із двох нових центрів НАТО, які мають створити найближчим часом. Вів відповідатиме за логістику військ та військової техніки й устаткування", - йдеться у повідомленні.

Ще один командний центр НАТО, за даними dpa, буде створена в США. Його основними завданнями мають стати контроль і координація переміщень на повітряних та морських шляхах між Північною Америкою та Європою через Атлантику.

Читайте також: Україна хоче активного розвитку військово-технічної співпраці з НАТО - Турчинов

Зміцнення командної структури сил НАТО в Європі, перш за все, є його відповіддю на політику Росії від часу анексії Криму та початку бойових дій на Донбасі, яку в Альянсі вважають агресивною. Після завершення "холодної війни" кількість штаб-квартир НАТО було скорочено з 33 до 7, а особовий склад - з 22 тисяч до 6800 співробітників. Рішення про створення двох нових штаб-квартир було оголошено в листопаді 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-