Мерія Вашингтона назвала іменем Нємцова площу, де стоїть посольство РФ

Мерія Вашингтона назвала іменем Нємцова площу, де стоїть посольство РФ

Укрінформ
Місцева рада американської столиці остаточно затвердила рішення про найменування площі, де розташоване посольство Росії у Сполучених Штатах Америки, іменем Бориса Нємцова.

Про це повідомив у Twitter російський опозиційний активіст, голова Фонду Бориса Нємцова Володимир Кара-Мурза молодший.

"Міська рада Вашингтона одностайно затвердила в остаточному читанні законопроект B22-539 про площу Бориса Нємцова перед посольством Росії", - повідомив російський активіст.

Він також зазначив, що закон уже набув чинності. Урочиста церемонія відкриття площі запланована 27 лютого, у третю річницю загибелі Бориса Нємцова.

Читайте також: Площу Нємцова у Вашингтоні відкриють у день його смерті

Зараз адреса російського посольства зазначається як 2650, Вісконсін Авеню.

Володимир Кара-Мурза молодший, який також є заступником голови руху "Відкрита Росія", відомий своєю потужною політичною опозицією до діючого в РФ режиму Володимира Путіна. Він двічі потерпав від замахів на вбивство в Москві, де його намагались отруїти спеціальними речовинами, очевидно, російські спецслужби. Двічі лікарі рятували йому життя. Зараз він проживає разом з родиною у Сполучених Штатах.

Володимир Кара-Мурза разом з іншими активістами в Вашингтоні брав активну участь у процесі слухань в міській раді щодо найменування площі перед російським посольством іменем Бориса Нємцова.

Фото: @vkaramurza

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-