Єлизавета ІІ святкує 66-ту річницю сходження на трон

Єлизавета ІІ святкує 66-ту річницю сходження на трон

Укрінформ
Королева Сполученого Королівства Великої Британії Єлизавета ІІ 6 лютого відзначає 66-ту річницю сходження на трон, що є рекордом для британських монархів.

Про це повідомило у Facebook Посольство Великої Британії в Україні.

"Королева Єлизавета ІІ відзначає сьогодні 66 (!) річницю сходження на трон. Вона - єдиний британський монарх, яка настільки довго очолює королівство", - йдеться у повідомленні.

У дипредставництві привітали Її Величність та побажали їй міцного здоров'я.

Читайте також: У Дубенському замку відтепер можна зіграти середньовічне весілля

Єлизавета ІІ (Елізабет Александра Мері Віндзор) народилася 21 квітня 1926 року в Лондоні. Вона є королевою і головою держави Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії та 15-ти країн Співдружності націй - Канади, Австралії, Нової Зеландії, Ямайки, Барбадосу, Багамських Островів, Гренади, Папуа Нової Гвінеї, Соломонових Островів, Тувалу, Сент-Люсії, Сент-Вінсенту і Гренадин, Антигуа і Барбуди, Белізу, Сент-Кіттсу і Невісу. У всіх цих країнах, окрім Сполученого Королівства, її представляють призначені нею генерал-губернатори.

Окрім цього, Єлизавета II є Головою Співдружності націй, Верховним головнокомандувачем Збройних сил, Лордом Острова Мен, Верховним управителем Церкви Англії, Захисницею віри, Герцогом Нормандії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-