Південна Корея зробила виняток для порома з артистами із КНДР

Південна Корея зробила виняток для порома з артистами із КНДР

Укрінформ
У Південну Корею на поромі прибув ансамбль із КНДР.

Про це повідомляє Всесвітнє корейське радіо.

"Північнокорейський художній ансамбль "Самчжийон" у складі 140 осіб прибув у вівторок у південнокорейський порт Мукхо в місті Тонхе провінції Канвондо на борту порома "Мангьонбон – 92", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що північнокорейські артисти виступлять у містах Каннині і Сеулі, а в період свого перебування на Півдні розміщуватимуться на поромі.

Читайте також: Допінг-скандал: CAS розгляне апеляцію 32 російських спортсменів

Взагалі, захід північнокорейських суден у порти Південної Кореї є порушенням санкцій, прийнятих 24 травня 2010 року у відповідь на затоплення сторожового корабля "Чхонан". Проте уряд Південної Кореї зробив виняток для порома "Мангьонбон-92" задля успішного проведення зимової Олімпіади в Пхьончхані. Таким чином, пором не входить у «чорні списки» ООН і США і не підпадає під міжнародні санкції.

А напередодні в Республіку Корея прибула технічна група з 23 осіб для підготовки до концертів ансамблю "Самчжийон". На середу, 7 лютого, заплановано прибуття з КНДР 280 осіб, серед яких четверо представників Національного олімпійського комітету, 229 уболівальників, демонстраційна команда з тхеквондо у складі 26 осіб і 21 журналіст.

Як повідомлялося, уряд Північної Кореї в січні прийняв рішення відправити ансамбль зі 140 музикантів для виступу в ході зимових Олімпійських ігор у Пхьончхані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-