У Франції продовжують підвищувати ціни на тютюнові вироби

У Франції продовжують підвищувати ціни на тютюнові вироби

Укрінформ
З 1 березня вартість пачки сигарет у Франції зросте ще на 1 євро, після підняття ціни в середньому на 0,3 євро в листопаді минулого року.

В середньому пачка сигарет коштуватиме 8 євро, повідомляє Le Monde.

«Ми вважаємо, що це збільшення на 1 євро в середньому на пачці допоможе знизити продаж тютюнових виробів на від 10 до 15% в 2018 році порівняно з 2017 роком», - повідомив французьким ЗМІ Ерік Сенсі-Мінутер, директор відділу громадських зв'язків компанії British American Tobacco.

Читайте також: Антитютюнове законодавство. Як змінилося його виконання за останні два роки?

Торік продажі знизилися на 1,49%. У 2016 році вони також знизились (-1,2% від обсягу), після зростання на 1% у 2015 році.

Уряд планує збільшити вартість пачки сигарет до 10 євро до листопада 2020 року.

Проте споживання не зменшується в тій самій пропорції, що зростає вартість, яку французький уряд піднімає вже протягом 15 років, аби примусити французів відмовитися від шкідливої звички. Причиною цьому є існування «паралельного ринку» тютюнових виробів.

Читайте також: В Україні з 1 січня зросли акцизи на сигарети

Держава, яка наприкінці 2017 року запустила в дію національну стратегію охорони здоров'я, має на меті сприяти формуванню у громадян «поведінки, яка сприяє здоров'ю».

Минулого тижня Національний інститут раку оприлюднив статистику, за якою від наслідків паління стається 73 тисячі смертей в рік, з яких 45 тисяч пов'язані з онкологічними захворюваннями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-