Конгрес США проголосує законопроект на підтримку України в кіберпросторі

Конгрес США проголосує законопроект на підтримку України в кіберпросторі

Укрінформ
Нижня палата Конгресу США долучила до порядку денного голосування по законопроекту щодо посилення захисту України від кібератак з боку Росії.

Про це повідомив у понеділок автор документа, конгресмен-республіканець Брендан Бойл, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Радий, що керівництво Республіканської партії в Палаті представників узгодило графік голосування по моєму двопартійному законопроекту, спрямованому на допомогу Україні щодо захисту її кібербезпеки від російських атак", - зауважив Бойл у своєму твітер-акаунті.

При цьому він висловив упевненість, що його законодавча ініціатива стане "найбільшою новиною" у його рідному місті Філадельфія цього тижня.

Проект закону "Акт про співробітництво з Україною в галузі кібербезпеки", був внесений на розгляд Палати представників 6 квітня 2017 року. Після цього він був відправлений на розгляд Комітету в закордонних справах, потім – підкомітету з питань Європи, Євразії та невідкладних загроз. Документ пройшов також кілька інших законодавчих процедур, і тепер включений до графіку голосування.

Читайте також: В Україні з’явився Ситуаційний центр, що відбиватиме кібератаки

На шести сторінках проекту закону йдеться про встановлення та розвиток відносин США і України, а також важливість підтримки українців у сфері кібербезпеки на тлі російської агресії. При цьому наголошується на доцільності для Конгресу й уряду США здійснити ряд кроків у цьому питанні.

Йдеться про посилення захисту урядових комп'ютерних мереж України, зменшення залежності від російських інформаційних систем, а також розширення можливостей для України в плані міжнародної співпраці в кіберпросторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-