У Німеччині засудили членів «медичної мафії»

У Німеччині засудили членів «медичної мафії»

Укрінформ
У понеділок в Дюссельдорфі суд оголосив вироки дев'ятьом обвинуваченим у справі так званої «російської мафії».

Про це повідомляє Express.

«Суворий вирок російської мафії. Дев'ять членів банди були засуджені до тюремним ув'язненням від 2 років умовно-дострокового звільнення до 7 років», - пише видання.

Воно наводить слова голови суду Гідо Нольце, який наголосив, що за такі діяння «слід посилати до в'язниці».

Мова йде про угруповання, яке ще називають «російсько-українською мафією», що роками дурило медичні страхові каси. Обвинувачені імовірно вивели з лікарняних кас впродовж 10 років близько 8,5 млн євро, але доведений в суді збиток склав 4,7 млн.

Читайте також: Німецьким політикам за "кримський вояж" може загрожувати 3 роки в'язниці - ЗМІ

Банда працювала з підробленими обліковими даними і системою послуг зі знижкою, які не були надані. Її глава зумів покласти на свій банківський рахунок у Швейцарії 2 кг золота і понад 490 тис євро, він і отримав максимальний термін – 7 років за ґратами.

Медсестри отримали раз в місяць зарплату в конвертах. Організатори також підробляли квитанції та підписи пацієнтів, яким теж іноді щось "перепадало".

На світло системи афер сплила в 2016 році, суд над 5 чоловіками і 4 жінками віком від 34 до 63 років почався в серпні 2017 року.

Читайте також: Український посол назвав безвідповідальним візит німецьких політиків у Крим

Як раніше повідомляв Укрінформ, близько 230 фірм, які надають послуги з догляду за хворими та інвалідами, в основному вихідцям з Росії та України, створили розгалужену систему підробки рахунків за надані послуги, яка діяла на території всієї Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-