Трамп спробував виправдатися у

Трамп спробував виправдатися у "російському" розслідуванні ФБР і Конгресу

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп підтвердив своїм дописом у Тwitter, що його намір оприлюднити так звану доповідь Нуньєса був аргументом для виправдання його кампанії в рамках слідства щодо втручання Росії у президентські вибори в США.

Допис Трампа в соцмережі з'явився в суботу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця доповідь повністю виправдовує Трампа в розслідуванні. Однак полювання на відьом, пов'язане з Росією, триває й далі. Не було ні змови, ні перешкоджання (слідству – ред.). Це слово зараз використовується тому, що через рік нескінченних пошуків не було знайдено нічого, твердження про змову мертве. Це ганьба для Америки!", - написав президент США.

Таким чином глава Білого дому відреагував на публікацію сумнівної доповіді конгресмена Нуньєса, яку сам же Трамп розпорядився розсекретити й опублікувати. У документі, зокрема, йдеться про нібито незаконний запит ФБР до спеціального суду щодо стеження за помічником Трама Картером Пейджом. Згодом Пейдж підтвердив контакти з російськими спецслужбами, однак сам документ не вказує на це.

Читайте також: Маккейн застеріг адміністрацію Трампа від підігрування Путіну

Рішення Трампа розсекретити доповідь Нуньєса було розкритиковано в Вашингтоні, оскільки вона компрометувала систему правосуддя в США і підривала довіру до федеральних установ. Колишній директор ФБР Джеймс Комі, якого Трамп звільнив у травні в розпал слідства щодо втручання Росії у президентські вибори в США, зробив заяву з приводу розсекречення  матеріалів.

"І це все? Ганебна й оманлива доповідь створила розкол в Комітеті з питань розвідки Палати представників, знищила довіру до розвідувального співтовариства, підірвала відносини з судом FISA та невиправдано розкрила секретне розслідування по відношенню до американського громадянина. Для чого? Міністерство юстиції та ФБР повинні надалі виконувати свої обов'язки", - написав Комі.

Водночас, публікація доповіді конгресмена Нуньєса спричинила хвилю критики в таборі демократів, а також з боку окремих республіканців.

Як повідомляв Укрінформ, впливовий сенатор-республіканець Джон Маккейн назвав це рішення Трампа підігруванням спробам Путіна посилити розкол в політичній системі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-